Inghetata de trandafiri

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 flori trandafiri de dulceata
  • 1/2 pliculet sare de lamaie
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte dulce fiert
  • 300 gr smantana vrac, naturala

Mod de preparare

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie, pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider macar 24 de ore si, daca zaharul nu s-a topit, se mai amesteca pana se topeste.

Se pune la mixat compozitia de trandafiri, laptele dulce, smantana si se mixeaza la viteza potrivita, nu exagerat de mare, sa nu sara compozitia din robot, asa cam 10 minute, dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator. Din cand in cand, se mai scoate si, cu o lingura de lemn, se amesteca usor in inghetata. Trebuie amestecat cel putin de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata. Se lasa la congelator cel putin zece ore, dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara. Oricum, inghetata este divina ca gust, calitate si usor de pregatit.

Sa aveti pofta dragilor!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide