Se amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se pune vanilia. Se bat ouale
Se amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se pune vanilia. Se bat ouale si se adauga treptat peste lapte, amestecand cu o lingura de lemn in compozitie, ca sa nu se coaguleze. Vasul se pune pe o tabla groasa asezata peste flacara aragazului, se tine la temperatura de 70°C pana se ingroasa, apoi se strecoara prin tifon. Peste amestec se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie, se omogenizeaza si se toarna in forme speciale de inghetata. Se introduc formele in congelator si se tin doua ore.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Prajitura Negresa
Prajitura cu bezea
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa