Inghetata de vanilie

Se freaca galbenusurile cu zaharul si fecula. Aceasta se adauga ca sa impiedice sa se taie amestecul cat fierbe. Deoparte se fierbe laptele si cand c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 oua
  • 300 gr. zahar
  • o lingurita rasa de fecula
  • 1 l lapte
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si fecula. Aceasta se adauga ca sa impiedice sa se taie amestecul cat fierbe.

Deoparte se fierbe laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia. Se da deoparte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. Se toarna laptele cu incetul peste oua, amestecand pana se ingroasa atat cat, scotand lingura, aceasta sa pastreze un strat subtire de crema pe ea. Se da deoparte, amestecand din cand in cand pana se racoreste, se toarna in masina de inghetata si se ingheata, sau se pune in cupe si se da la congelator. Cand e aproapte gata, se adauga (dupa dorinta) 2-3 linguri de frisca batuta si se mai lasa la racit pana se intareste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca