Inghetata de vanilie si ciocolata

Inghetata de vanilie si ciocolata este o inghetata de casa cu doua arome clasice. O inghetata cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 esenta vanilie
  • 2 foi gelatina pentru prajituri.

Mod de preparare

Batem spuma 300 ml frisca impreuna cu esenta de vanilie, apoi o punem la frigider in asteptarea celorlalte ingrediente.
Masuram 100 ml frisca lichida pe care o incalzim astfel incat sa putem topi bucatile de ciocolata alba in ea. Punem intr-un vas cu apa rece la hidratat o foaie de gelatina apoi cand aceasta s-a hidratat o punem in crema calda amestecand pentru omogenizare.
Se ia frisca spuma din frigider si se imparte in doua parti, prima parte amestecangu-se cu crema de ciocolata alba
Repetam aceasta operatiune si pentru ciocolata cu lapte.
in cele din urma asezam in caserola cele doua creme in straturi si le dam la congelator.
Pofta Buna!


Inghetata de vanilie si ciocolata se serveste rece cu diferite toppinguri, in cupe speciale de inghetata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca