Pentru inghetata de visine si coacaze rosii am scos samburii din visine si coacazele de pe codite, apoi am pisat cu o furculita fructele, pastrand sucul lor. Este o reteta de inghetata foarte buna si racoritoare.
Pentru inghetata de visine si coacaze rosii am scos samburii din visine si coacazele de pe codite, apoi am pisat cu o furculita fructele, pastrand sucul lor. Am batut ouale spuma, am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut din nou pana s-a intarit foarte bine. Dupa aceea am adaugat prin rasturnare peste spuma, smantana, fructele pisate si sucul acestora.
Compozitia am pus-o intr-o caserola si am dat-o la congelator. Am amestecat din cand in cand in inghetata pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Inghetata de visine si coacaze rosii se serveste a doua zi, in cupe sau pahare, simpla sau ornata cu fructe, frisca, fiecare cum vrea.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti