Inghetata de zmeura cu mascarpone este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata va trebuie 300 g de zmeura.
Inghetata de zmeura cu mascarpone este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata trebuie sa mixati zmeura cu zaharul ca sa obtineti un piure fin. Daca nu vreti sa aveti samburi atunci strecurati acest piure sau treceti-l printr-un tifon.
Dupa gust puteti pune mai mult sau mai putin zahar decat este indicat. Totodata zaharul il puteti inlocui cu miere sau indulcitor.
Peste piureul de zmeura, se pune smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator.
Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore. Procedeul ne garanteaza o inghetata fina, cremoasa, fara ace de gheata.
Inghetata de zmeura cu mascarpone se serveste in cupe decorate cu fructe intregi si frunze proaspete de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea inghetatei ar fi utile bolurile Nuova de la Kitchenshop.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii