Inghetata-Tort de zmeura

Inghetata-tort de zmeura este o reteta de prajitura rapida, foarte aromata si usoara din cauza branzei. Este racoritoare, poate fi preparata intr-o singura forma sau cupe individuale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 100 g unt si
  • 150 g piscoturi.
  • Crema:
  • 300 g zmeura
  • o lamaie
  • 750 g branza de vaci dulce
  • 100 g zahar si
  • 200 g frisca.
  • Pentru ornat:
  • 100 g zmeura si
  • cateva frunze de menta.

Mod de preparare

Pentru inghetata-tort de zmeura se topeste untul la foc moale, se zdrobesc piscoturile, se pun intr-un castron si se toarna peste ele untul topit, apoi se amesteca; se asterne o folie de plastic intr-o tava de chec, se pune compozitia de piscoturi si se niveleaza. Se da la frigider timp de o ora, sa se intareasca; intre timp, se curata zmeura, se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge.

Se rade coaja si se stoarce sucul, se freaca branza de vaci cu zahar, suc si coaja de lamaie, se bate frisca si se adauga in branza, iar la urma, punem zmeura. Crema se aseaza in forma peste blatul de piscoturi, se niveleaza si se da la congelator timp de sase ore.

Tortul astfel preparat se taie cu un cutit inmuiat in apa calduta, sau se poate pregati in forme individuale, ca un trifle.


Inainte de servire, inghetata-tort de zmeura se scoate din forma, se indeparteaza folia si se orneaza cu zmeura si frunze de menta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca