Serbet de zmeura

Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede. Se adauga apa atat cat sa se umple paharul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 pahar de zeama de zmeura
  • 1 kg zahar.
  •  

Mod de preparare

Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede. Se adauga apa atat cat sa se umple paharul. Se toarna in tingire peste zahar, se da pe foc foarte moale pana se topeste incet zaharul, apoi se pune tingirea pe foc iute si se procedeaza mai departe ca pentru serbetul de capsuni.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!