Coji de portocale confiate

Se taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se scurg de apa si se pun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg coji de portocale
  • 1
  • 4 kg zahar

Mod de preparare

Se taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se scurg de apa si se pun la fiert aproximativ 2 ore, pana se inmoaie. Se scurg, se toarna peste ele apa rece si se lasa sa stea asa 2 ore. Se pun apoi cate 2-3 coji, una peste alta si se storc bine cu ambele maini. Se pun circular intr-un vas, se toarna peste ele un sirop facut din apa si zahar si se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa sa stea pana a doua zi. Se scurge apoi siropul, se lasa sa dea in clocot si se adauga 200 gr zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa fiarba. Se repeta aceasta operatiune de 4 ori. A patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana ce siropul se leaga.


Se folosesc la ornarea torturilor, prajiturilor.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Placinta cu mere Prajituri simple

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...