Pere verzi confiate

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se scurg, dupa care se toarn

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 1
  • 4 kg zahar

Mod de preparare

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se scurg, dupa care se toarna peste ele apa si se lasa asa 1-2 ore. Se scot, se pun intr-un vas, apoi se storc bine. Se toarna peste ele un sirop din zahar si apa, se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi. Siropul se scurge si se pune in alt vas, se lasa sa dea in clocot si se adauga 200 gr zahar. Se toarna siropul peste pere si se lasa din nou sa dea in clocot. Se repeta aceasta operatie de 4 ori. A patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana se leaga siropul.


Se folosesc la prajituri. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Tort diplomat Gogosi pufoase

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa