Betisoare cu alune

Se amesteca mai intii ouale cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente, se obtine un aluat lipicios si sfarimicios

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr alune macinate
  • 300 gr zahar
  • 110 gr unt
  • 400 gr faina
  • 3 oua

Mod de preparare

Se amesteca mai intii ouale cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente, se obtine un aluat lipicios si sfarimicios, ca sa puteti lucra cu el folositi cu incredere faina si lucrati rapid.

Se fac suluri din aluat si se taie bastonasele.

Se pun la copt, la 180 grade celsius, 15 minute.

Se trec prin abundent zahar pudra si sunt gata.

E un pic greu de lucrat aluatul, dar au fost foarte buni si s-au terminat foooarte repede.

Reteta de la care plecasem eu era cu migdala, probabil s-ar putea folosi si nuci macinate pentru cine le are.


Pofta buna!

Reteta Betisoare cu alune a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu lapte ,

Biscuiti bicolori ,

Salam de biscuiti (de post)

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise