Biscuiti cu cardamon

Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 50 grame de lapte praf
  • 30 grame drojdie uscata
  • 2 oua
  • 1 lingurita cardamon
  • 200 ml smantana dulce
  • 4 linguri cu miere
  • 100 grame unt topit
  • 10 grame de sare

Mod de preparare

Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin).

Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se adauga drojdia si mierea. Se amesteca si se lasa 10 minute deoparte.

Intre timp amestecam pe masa, sau intr-un bol, faina, laptele praf, cele 2 oua, cardamonul, untul topit (sa nu fie fierbinte) si sarea. Dupa ce se adauga si celelalte, smantana, drojdia si mierea, ne apucam de framantat.

Se framanta cam 20 minute, pana aluatul devine foarte elastic.

Se lasa la crescut 45 minute.

Dupa ce a crescut aluatul (se dubleaza compozitia) ne apucam de facut biscuitii. Eu am intins o foaie si i-am taiat cu un pahar pe unii, iar pe ceilalti, am rulat o foaie dupa care am taiat bucati de 1 cm. Formele sunt la alegere.
Ii recomand a se consuma la cafea, pentru ca sunt dulci, iar cafeaua cu cardamon este o combinatie excelenta.

Pofta buna!

Reteta Biscuiti cu cardamon a fost propusa de Montignac_rules pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...