Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina. Adaugam oul si aromele si mixam pana la
Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina.
Adaugam oul si aromele si mixam pana la omogenizare.
Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia precedenta si amestecam cu o lingura sau chiar cu mixerul pana la omogenizarea completa.
Formam bilute cat o nuca si le asezam intr-o tava tapetata doar cu hartie.
Presam usor fiecare biluta cu furculita si punem ca mot o bobita de ciocolata sau o visina din visinata sau ce doriti voi.
Ii bagam in cuptorul super incins si ii lasam la 250 grade 3 minute dupa care inca 10 minute la 220.
Ii scoatem cu grija pentru ca sunt friabili cat sunt calzi, ii asezam pe un gratar si ii lasam la racit.
Pregatim glazura: topim ciocolata pe baie si luam pe rand cate un biscuit si il inmuiem pe o parte in ciocolata(vasul cu ciocolata sa fie in permananta cu fundul in apa clocotita). Ii reasezam pe gratar.
Dupa ce am inmuiat toti biscuitii in ciocolata incepem si ii trecem prin nuca de cocos.
Pofta buna!
Reteta Biscotti pasticceria a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuiti gasiti aici:
Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,
Biscuiti Cangur,
Biscuiti bicolori
Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura