Biscuiti de cofetarie, biscotti pasticceria

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina. Adaugam oul si aromele si mixam pana la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr unt(temperatura camerei)
  • 75 gr zahar praf
  • 1 ou mare
  • 225 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf copt
  • putina sare
  • arome(eu am pus vanilie)
  • ciocolata bobite decor(sau alune
  • nuci
  • cirese
  • visine
  • etc)
  • ciocolata pt glazura(100 gr)

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina.

Adaugam oul si aromele si mixam pana la omogenizare.

Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia precedenta si amestecam cu o lingura sau chiar cu mixerul pana la omogenizarea completa.

Formam bilute cat o nuca si le asezam intr-o tava tapetata doar cu hartie.

Presam usor fiecare biluta cu furculita si punem ca mot o bobita de ciocolata sau o visina din visinata sau ce doriti voi.

Ii bagam in cuptorul super incins si ii lasam la 250 grade 3 minute dupa care inca 10 minute la 220.

Ii scoatem cu grija pentru ca sunt friabili cat sunt calzi, ii asezam pe un gratar si ii lasam la racit.

Pregatim glazura: topim ciocolata pe baie si luam pe rand cate un biscuit si il inmuiem pe o parte in ciocolata(vasul cu ciocolata sa fie in permananta cu fundul in apa clocotita). Ii reasezam pe gratar.

Dupa ce am inmuiat toti biscuitii in ciocolata incepem si ii trecem prin nuca de cocos.
Pofta buna!

Reteta Biscotti pasticceria a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise