Biscuiti integrali cu merisoare

Retete dietetice. Doar cuvinte de lauda la adresa lor: usor de preparat, sanatosi, aromati, fragezi, gustosi...

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt 40% grasime moale, la temperatura camerei
  • 80-100 g zahar brun sau Green Sugar
  • 1 plic extract vanilie Bourbon
  • 300 g faina integrala din grau spelta
  • 100 g merisoare deshidratate
  • 1/2 lingurita pudra scortisoara
  • o mana de nuci tocate grosier
  • 1 varf cutit de praf de copt

Mod de preparare

Untul moale se alifiaza si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de scortisoara si se omogenizeaza. La sfarsit, punem merisoarele si nucile si dam aluatului o forma dreptunghiulara sau rotunda, il imbracam in folie alimentara si-l introducem la congelator pentru 15 minute. Dupa expirarea timpului, scoatem aluatul si-l taiem in bucati groase de 1-1,5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C si coacem timp de 15-20 minute sau pana se rumenesc usor pe margini. Lasam biscuitii sa se raceasca in tava, deoarece, calzi, sunt foarte fragili si se pot rupe.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide