Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca)
Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca) in altul cele pentru compozitia cu cacao (adica la fel ca si in celalalt bol, doar ca in loc de frisca punem cacao). Se framanta 2 bile de aluat, pe care le invelim in folie si le dam la frigider 45 de minute.
Din cele deoua bile intindem apoi 2 foi, una alba, una neagra. Atentie mare, sa lucram pe masa tapetata bine cu faina si cu in sucitor de asemenea dat prin faina. Apoi suprapunem cele 2 foi, le taiem la jumatate si le suprapunem din nou, astfel incat sa fie o foaie alb-negru-alb-negru. Se da din nou la frigider 15 min. Se taie apoi fasii pe lung, apoi se suprapun cate 3 fasii, intotdeauna avand grija sa alternam culorile (alb-negru-alb). Sper ca se vede si din poza cum a decurs operatiunea.
Apoi, din bastonasele bi-colore, taiem fasii de cca 0.5 cm grosime, care vor fi biscutii nostri. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (umezita inainte) si le dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 min
Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura