Biscuitii bunicii

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat . Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • ( la temperatura camerei )
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 200 gr migdale/amande macinate ( pot fi alune sau nuci)
  • scortisoara 1-2 lingurite
  • ou si zahar pentru uns biscuitii

Mod de preparare

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat .

Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum va place).

Se amesteca toate bine, si in final se adauga migdalele macinate.

Aluatul obtinut se lasa la odihna 1h30-2h. apoi se intinde o foaie ( cate o bucata de aluat) si se taie forme cum doriti.

Se aseaza in tava de aragaz, se ung cu ou si se presara un pic de zahar. 15 minute la 200°C in cuptorul preincalzit.

Se scot apoi, se lasa pe o grila sa se raceasca, si se pastreaza in cutii de metal.
Pofta buna!

Reteta Biscuitii bunicii a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii