Bule de ciocolata cu crema

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si miezul de nuca macinat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 4 linguri de faina
  • 4 oua
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat
  • 3 linguri de cacao
  • 200 g ciocolata
  • o cana de zahar
  • o jumatate de cana de faina
  • 2 linguri de smantana
  • 150 g frisca
  • un pliculet de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si miezul de nuca macinat. Se topesc 100 g ciocolata la bain-marie, cu doua linguri de lapte, si se adauga la oua, impreuna cu untul taiat cubulete. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, amestecand de jos in sus. Se adauga faina in ploaie.

Pentru umplutura se topeste restul de ciocolata, rupta in bucati si amestecata cu doua linguri de lapte in bain-marie. Se adauga si frisca batuta, smantana si esenta de rom.

Se toarna aluatul in opt forme pentru briose si se dau Ia cuptor, Ia foc potrivit pentru 25 de minute. Cand sunt gata se lasa in forme, sa se raceasca si abia atunci se scot. Se umplu cu crema cu ajutorul unei seringi speciale (ca pentru gogosi) si se presara cu fulgi de cocos, sau se dau prin cacao.
Alte retete dulciuri recomandate

Tarta cu fructe

Tiramisu

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca