Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si miezul de nuca macinat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si miezul de nuca macinat. Se topesc 100 g ciocolata la bain-marie, cu doua linguri de lapte, si se adauga la oua, impreuna cu untul taiat cubulete. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, amestecand de jos in sus. Se adauga faina in ploaie.
Pentru umplutura se topeste restul de ciocolata, rupta in bucati si amestecata cu doua linguri de lapte in bain-marie. Se adauga si frisca batuta, smantana si esenta de rom.
Se toarna aluatul in opt forme pentru briose si se dau Ia cuptor, Ia foc potrivit pentru 25 de minute. Cand sunt gata se lasa in forme, sa se raceasca si abia atunci se scot. Se umplu cu crema cu ajutorul unei seringi speciale (ca pentru gogosi) si se presara cu fulgi de cocos, sau se dau prin cacao.
Alte retete dulciuri recomandate
Tarta cu fructe
Tiramisu
Papanasi fierti
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa