Prajiturele chinezesti cu ravas

Chinese fortune cookies sau prajiturele chinezesti cu ravas sunt indragite in lumea inrega. Este o retete extrem de simpla pe care oricine o poate realiza, perfecta pentru petreceri.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 3 lingurite de ulei
  • 8 lingurite faina+2 lingurite amidon
  • 8 lingurite zahar
  • 3 lingurite apa
  • si...bineinteles ...ravasele!

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continuam sa mixam. Apoi adaugam si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul. Amestecam apoi cu cele 3 lingurite de apa si obtinem o consistenta lichida.

Luam cate o lingura din compozitie si turnam pe hartia de copt, apoi cu spatele lingurii nivelam compozita trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri; este bine sa trasam pentru inceput numai 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede. Dam tava la cuptor pentru 5 minute, sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie.

Pregatim ravasele si le indoim in doua si de asemenea mai pregatim o cana , goala.
Cand aluatul este copt, are marginile maronii, cu o consistenta usor lipicioasa. Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipim "fursecul" de pe hartia de copt si il intoarcem pe partea cealalta.

In mijlocul fursecului asezam ravasul indoit in doua, unim cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele. Imediat luam fursecul si il mulam pe marginea canii, il vom tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturelei. Fursecul se va intari foarte repede.
Continuam si cu restul de aluat; prajiturelele astfel formate s-ar putea sa aiba tendinta sa se desfaca, le vom pune intr-o tavita de briose, sau in cescute, cu deschizatura in jos. In acest moment, ele in ca sunt lipicioase, asteptam sa se usuce de tot si apoi le putem pune pe farfurie.


Prajiturile chinezesti cu ravas se servesc dupa ce s-au racit complet. Rezista timp indelungat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta express

Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati...

Ciorba de burta express
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca