Cornulete

Faina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se intinde o foaie groasa de 5

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 3 pahare faina
  • 1 pahar smantana
  • 10 gr drojdie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • nuca

Mod de preparare

Faina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se intinde o foaie groasa de 5 mm. Se taie bucati in forma de triunghi, iar in mijloc se pune cu o lingurita putina marmelada sau nuca. Se ruleaza in forma de cornulete, se ung deasupra cu ou si se pun la copt in cuptor.


Se servesc cu zahar pudra presarat deasupra.

Alte retete:

Gogosi pufoase

Galuste cu prune

Prajituri simple

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca