Cornulete cu dulceata

Intr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta se intinde cu un sucitor d

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de untura
  • un ou
  • 2-3 linguri de smantana
  • dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete
  • miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata)
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 gr de zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta se intinde cu un sucitor dupa care se taie aproximativ patrate sau dreptunghiuri potrivite. Se pune aproximativ o lingurita de dulceata rasa in mijloc si se ruleaza. Nu se pune multa dulceata ca sa nu iasa din cornulete in timpul coacerii. Se pun in tava unsa cu untura si se baga la cuptorul in prealabil incalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc. Se scot din tava si se pudreaza calde cu zaharul pudra.


Se servesc reci, ca desert.

Alte produse de panificatie pe care vi le recomandam

Placinta cu dovleac

Chec pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...