Cornulete cu gem de caise

Untura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt cu o lingura de otet si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte rece
  • drojdie de bere
  • 1 jumatate praf de copt
  • coaja de lamaie sau rom
  • 500 gr faina
  • 10 nuci tocate
  • gem de caise
  • otet

Mod de preparare

Untura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt cu o lingura de otet si se pune peste amestecul omogen. Se adauga o lingura de rom sau coaja rasa de lamaie, faina in ploaie si se amesteca bine. Se lasa la rece, dupa care se intind mai multe foi groase de 1 cm. Se umple cu un ametsec de gem de caise cu nuci maruntite si se pun cornulete intr-o tava care se introduce la copt, in cuptorul fierbinte.
Se servesc reci, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu branza

Prajitura negresa

Cornulete cu rahat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca