Cornulete cu marmelada

Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr smantana
  • marmelada de mere
  • 1 praf de sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt si se acopera cu marginile foii, in forma de plic. Se lasa asa aproximativ 15 minute, se intinde din nou o foaie, cu sucitorul, apoi se strange si se pune la rece. Aceasta operatie se repeta de 3 ori. Se intinde iar o foaie, se taie in patrate si se pune pe fiecare patrat cate o lingurita de marmelada de mere. Se ruleaza ca sa capete forma de cornulete. Se ung cornuletele cu ou si se asaza in tava , la cuptor.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca