Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt s
Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt si se acopera cu marginile foii, in forma de plic. Se lasa asa aproximativ 15 minute, se intinde din nou o foaie, cu sucitorul, apoi se strange si se pune la rece. Aceasta operatie se repeta de 3 ori. Se intinde iar o foaie, se taie in patrate si se pune pe fiecare patrat cate o lingurita de marmelada de mere. Se ruleaza ca sa capete forma de cornulete. Se ung cornuletele cu ou si se asaza in tava , la cuptor.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Tiramisu
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii