Dulciuri pentru Mosul
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul, 100 g untura si incepem sa framantam, adunand faina de pe margine, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie, adaugam apa rece). Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece 30 min. Scoatem aluatul de la rece, il ungem cu untura ramasa si impachetam aluatul, invelim in folie si dam din nou la rece 1 ora. Intre timp, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare, adaugam nuca, cacao, esenta si amestecam bine. Intindem aluatul pe masa infainata, taiem patratele/triunghiuri si punem cate o lingurita de umplutura. Rulam dandu-i forma de cornulet. Le asezam in tava tapetata si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos. Cand sunt fierbinti le trecem prin zahar pudra.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti