Cornulete cu smantana si untura

Cornulete cu smantana si untura sunt niste cornulete fragede si delicioase, care pot fi servite in special alaturi de o ceasca aburinda de cafea proaspat rasnita.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 gr untura
  • 800 gr smantana
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • rahat
  • zahar pudra pentru ornare
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare, amestecam bine bine untura cu smantana la temperatura camerei, oul dupa care adaugam praful de sare si faina. Framantam un aluat potrivit de tare, pe care il punem circa 30 de minute la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru intr-o foaie nu prea subtire (nu este necesar sa mai infainam masa, deoarece compozitia contine grasime si nu se va lipi) si taiem patratele egale. Punem pe fiecare patratel o bucatica de rahat si rulam de la un colt la altul. In tava de la aragaz pune hartie de copt, apoi adaugam cornuletele. Le coacem pana se rumenesc usor.


Cornuletele se scot si cat sunt fierbinti se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...