Cornulete de post din aluat dospit

Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul 20 de minute, dupa care s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 ml ulei
  • 100 ml bors
  • 20 g drojdie de bere
  • 200 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • gem de portocale
  • gem de caise

Mod de preparare

Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul 20 de minute, dupa care se lasa la crescut 1 ora. Apoi se intind foi subtiri, care se taie in patrate, iar in mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de gem. Se ruleaza formand cornulete, care se pun pe o tava unsa cu ulei si se coc la foc potrivit, timp de 35 de minute.
Se pot presara cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu meret

Cornulete cu nuca

Prajitura cu gem de caise

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos