Cornulete pentru bere

Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si se lasa la crescut o ora

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie
  • 1 jumatate lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei
  • chimen

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si se lasa la crescut o ora. Apoi se imparte in 28-30 de bucatele, care se intind pe lung si se ung cu ulei. Se ruleaza bucatile si li se da forma de cornulet. Se ung deasupra cu un galbenus si se presara cu chimen si sare. Se pun la copt, in cuptor, la foc mediu.


Se servesc calde, cu bere.

Alte retete culinare:

Chec pufos

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...