Cornulete sarate

Drojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la crescut. Se amesteca fain

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 gr drojdie
  • 6 linguri lapte
  • 1 jumatate lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • chimen

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la crescut. Se amesteca faina cu zaharul si se fac 12-14 turtite care se lasa sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, se taie in patru si se formeaza cornulete. Se lasa din nou la crescut dupa care se ung deasupra cu ou si se presara cu chimen si sare. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor.


Se servesc calde.

Alte retete:

Prajitura cu dovleac

Chec pufos

Placinta cu dovleac

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa