Cornuri cu mere

Cornuri cu mere este o reteta de prjituri foarte simpla. Pentru a face acest desert cu mere aveti nevoie de faina, zahar, drojdie, ou, mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • 25 gr margarina sau unt
  • 1 ou pentru uns
  • 4 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • un praf de scortidsoara

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 2-3 linguri de lapte cald.Zharul si untul se dizolva in restul de lapte cald,apoi se amesteca cu drojdia. Adaugam faiana si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Merele se curata si se rad.Se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara, circa 10 minute. Intindem apoi aluatul si il taiem fie in triunghiuri fie in dreptunghiuri. Punem cate o lingurita din mere si rulam. Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu un pic de ulei si le mai lasam inca 15 minute. Ungem cu oul amestecat cu 2 linguri de lapte si dam la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata si le scoatem le ungem cu un pic de miere sau 2 linguri de zahar amestecate cu 2 linguri de apa.


Se servesc pudrate cu zahar vanilat la cafea sau ceai.
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii