Cornuri cu nuci

Se face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la crescu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 80 g margarina
  • 300 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 200 g nuci rasnite
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la crescut. Restul de faina se pune intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun galbenusurile, restul de lapte caldut, zaharul, coaja de lamaie si maiaua crescuta.

Se framanta bine aluatul. Se inglobeaza in aluat margarina calduta si se framanta pana cand aluatul inghite grasimea, apoi se pune la crescut. Se face umplutura. Se fierbe apa cu zaharul si se pune grisul in ploaie. Se fierbe grisul 10 minute. Se adauga nucilesi coaja de lamaie in grisul rece. Se intinde o foaie de aluat de 5 mm grosime si se taie patrate. Se pune o gramajoara de umplutura pe fiecare parat si se ruleaza in forma de corn. Se ung cornurile cu galbenus. Se pun apoi in tava tapetata si se coc la foc potrivit timp de 45 de minute.


Se pot presara cu zahar pudrat.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu nuca Prajitura cu mere si nuci Cozonac cu nuca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca