Cosulete Dulci

Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul. Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina. Apoi se toarna peste biscuitii pisati si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g biscuiti fragezi(eu am folosit Petit Beurre)
  • 200 g crema de ciocolata
  • 150 g margarina Unirea
  • o cutiuta de branza de vaci proaspata
  • 2-3 linguri frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • un plic de gelatina
  • o felie de pepene galben
  • 5-6 capsuni mari
  • 2-3 kiwi
  • cateva jumatati de miez de nuca
  • prajit putin

Mod de preparare

Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul.

Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina.

Apoi se toarna peste biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi aceasta pasta o aranjam in castronele captusite cu folie de celofan, formand peretii cosuletelor cu ajutorul unei linguri, se aseaza unul langa altul, mijii de nuca, pe marginea peretelui, viitorului cosulet.

Apoi se dau la congelator cateva minute(20-25) sa se intareasca.

Intre timp pregatim umplutura,mixand frisca cu branza de vaci si zaharul pudra vanilat apoi se adauga gelatina topita la bain marin si turnata in fir subtire.

Se curata cateva fructe, se taie cubulete apoi se incorporeaza in crema de branza.

Se scot cosuletele din castronele, se trag foliile de celofan cu grija apoi se umplu cu crema de branza cu fructe, se orneaza cu feliute de capsuni, kiwi si pepene galben si se dau cca o ora la frigider sa se inchege bine.

Se servesc reci decorate cu frisca.
Pofta buna!

Reteta Cosulete Dulci a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de sarbatori gasiti aici:

Tort de ziua indragostitilor,

Tort de Valentine's day,

Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Sirop din petale de trandafiri

E sezonul lor, al trandafirilor pentru dulceață, sirop chiar și trandafirată nealcoolizată și alcoolizată (dar astea...

Sirop din petale de trandafiri
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise