Cuiburi

Cuiburile sunt un desert delicios si simplu de facut. Vz trebuie faina, drojdie, galbenusuri si unt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 100 g grasime
  • o lingura de smantana
  • nuci macinate
  • 250 g zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru cuiburi, se framanta toate la un loc, se imparte aluatul in cinci parti egale si se fac cinci foi, care se umplu cu 250 g nuci macinate, 3-4 albusuri si 250 g zahar pudra. Dupa ce s-au umplut foile, se ruleaza suluri subtirele care se taie in bucati groase de un centimetru, apoi se pun in tava la copt cu partea taiata in sus.


Dupa ce s-au copt, cuiburile se dau prin zahar  pudra si se servesc.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...