Flancuri cu caise

Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • sare
  • 1 lingura otet
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 750 ml lapte
  • 150-200 gr faina
  • 100 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 600 gr caise
  • 2-3 linguri jeleu de fructe

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm. Se pun pe o tava neunsa si se cresteaza pe fiecare cu un cutit, un chenar, pe margine. Se lasa la copt, apoi se scot din tava si se preseaza mijlocul cu mana, pentru a face loc la crema de vanilie, cu care se vor umple cate putin.


Se asaza felii de caise, in prealabil oparite in sirop de zahar, peste crema. Se glaseaza apoi jeleu de fructe deasupra. Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...