Flancuri cu caise

Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • sare
  • 1 lingura otet
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 750 ml lapte
  • 150-200 gr faina
  • 100 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 600 gr caise
  • 2-3 linguri jeleu de fructe

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de 10 cm si late de 5 cm. Se pun pe o tava neunsa si se cresteaza pe fiecare cu un cutit, un chenar, pe margine. Se lasa la copt, apoi se scot din tava si se preseaza mijlocul cu mana, pentru a face loc la crema de vanilie, cu care se vor umple cate putin.


Se asaza felii de caise, in prealabil oparite in sirop de zahar, peste crema. Se glaseaza apoi jeleu de fructe deasupra. Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Ciocolata de casa

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa