Fursecuri

Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 4 oua
  • 500 g zahar
  • 150 g nuci

Mod de preparare

Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se lasa o jumatate de ora la odihna.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu zaharul praf. Se intinde aluatul pentru blat, se unnge fiecare cu spuma tare de albusuri. Se presara cu nucile macinate, se ruleaza, apoi se taie fiecare rulou in felii de grosimea degetului. Melcii obtinuti se asaza la distanta intre ei, ca sa creasca, intr-o tava unsa cu unt. Se pun la cuptor.
Alte dulciuri retete recomandate

Prajitura cu mere

Placinta cu mere

Prajitura cu visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu branza pufoasa si afine

Un desert rapid si foarte racoritor!

Desert cu branza pufoasa si afine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise