Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
1. Preincălzim cuptorul la 180 grade C.
2. Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare(4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm 1 minut.
3. Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.
4. Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.
5. Formăm bile cu diametrul de 3cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.
6. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.
7. Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.
Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii