Fursecuri cu dulceata

Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.

Portii
5
Timp pregatire
900 minute
Timp coacere
900 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 g făină
  • 113 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare separat
  • 50 g zahăr tos
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 1/8 linguriță sare
  • 80 g amestec de nucă
  • migdale
  • 100 g dulceață de căpșuni/zmeură

Mod de preparare

1. Preincălzim cuptorul la 180 grade C.

2. Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare(4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm 1 minut.

3. Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.

4. Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.

5. Formăm bile cu diametrul de 3cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.

6. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.

7. Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.

Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!