Fursecuri cu lamaie

Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, pe urma zaharul, se mai amesteca cu mixerul un pic, dupa care ada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 50 g marzipan
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 g faina(daca aveti gustin puteti pune 50 g gustin si restul faina)
  • 1 ou
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • coaja si zeama de lamaie
  • dupa cat de lamaioase vreti fursecurile
  • crema:
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura Creme Fraiche

Mod de preparare

Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, pe urma zaharul, se mai amesteca cu mixerul un pic, dupa care adaugam marzipanul taiat in bucatele si amestecam pana obtinem o pasta fina.

Adaugam faina putin cate putin si mai mixam pana se amesteca bine si faina. Punem aluatul pe o folie de aluminiu,impachetam frumos si punem in frigider pt juma de ora.

Dupa juma de ora ,se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua foi de copt. De aici vine partea unde aveti nevoie de rabdare.

Se intinde o foaie de cca 3-4 mm grosime. Se ia foaia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava unde se decupeaza formitele dorite.

Dupa ce ati terminat de decupat se iau marginile de aluat cu grija, cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu o scobitoare.

Se baga tava in cuptorul incalzit dinainte la 175gr,pt aproximativ 8 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca.

Pana se racesc fursecurile pregatim crema din ingredientele de mai sus.

Se mixeaza toate in ordinea in care le-am enumerat si puneti zeama de lamaie dupa gust.

Se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema pusa in strat subtire.

Eu le-am glazurat cu glazura de lamaie.

Sunt un pic tari in ziua cand le faceti, dar le-am pus in doza de plastic si a doua zi au fost tare bune.
Pofta buna!

Reteta Fursecuri cu lamaie a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Stelute si inimioare cu banane,

Spitzbuben - fursecuri de craciun,

Trandafirasi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca