Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca
Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pina se raceste putin, astfel ca sa se poata framinta cu mina pina se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamiie, zaharul vanilat, se framinta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framinta timp de 10-15 minute. Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se asaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de 1 cm si jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pina se rumenesc.
Fără dar şi poate că postul este o perioadă în care omul trebuie să-şi cerceteze mai mult sufletul şi mintea, iar...
Tocăniţă de ciuperciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura