Fursecuri cu stafide si migdale

Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja rasa de la lamiie, migdalel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt proaspat
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1/2 pahar stafide
  • 1/2 pahar migdale pisate

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja rasa de la lamiie, migdalele pisate si stafidele, iar la urma, putin cite putin, faina. In pasta obtinuta, se pun albusurile batute spuma, amestecind putin si foarte usor cu lingura. Se pune

compozitia intr-o tava de copt unsa si presarata cu putina faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Cind este gata se lasa sa se raceasca, citeva minute, apoi cu un cutit bine ascutit se taie in romburi sau patrate mici. Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se asaza pe o farfurie sau un platou si se presara cu putin zahar vanilat.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinte cu branza si spanac

Pentru aceste placinte este de vina Adinuta San :D Am vazut la ea placintele cu ceapa si am zis sa fac si eu, dar altfel....

Aperitiv placinte cu branza si spanac
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii