1. Intr-un castron se amesteca faina, z.v, zaharul, ciocolata rasa, cafeaua solubila, praful de cacao si scortisoara. 2. Se adauga oul, lichiorul si u
1. Intr-un castron se amesteca faina, z.v, zaharul, ciocolata rasa, cafeaua solubila, praful de cacao si scortisoara.
2. Se adauga oul, lichiorul si untul.
3. Coca obtinuta tb sa fie potrivita, dc este prea moale adaugati putina faina, eu am mai pus putin.
4. Aluatul se framanta rapid, se infasoara in folie transparenta si se da 30 de min la frigider.
5. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de 3 mm se decupeaza din ea inimioare sau alte formese asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt.
6. Se bate albusul cu zahar si cu nessul pana cand straluceste bezeaua si telul lasa tepi. Se pune bezeaua peste blat si deasupra se decoreaza cu bucati de caise confiate.
7. Se coc 10-12 min. Daca vreti ca fursecul sa fie mai crocant lasati 12 min... daca vreti fursecul mai fraged si bezeaua umeda lasati 8 min.
8. Se pudreaza cu cacao.
Pofta buna!
Reteta Inimioare a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Stelute si inimioare cu banane,
Spitzbuben - fursecuri de craciun,
Trandafirasi
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase