Islere

Islerele sunt o reteta de biscuiti fragezi de casa, biscuiti care in general se prepara cu dulceata. Dar islerele pot fi umplute si cu o delicioasa crema de cacao pe care va invit s-o incercati.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pt biscuiti:
  • 250g faina
  • 100g nuci macinate
  • 100g zahar
  • un ou
  • 200g unt
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  •  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 100g ciocolata amaruie
  • 150g unt
  • 2 linguri cacao
  •  
  • Glazura de ciocolata pt ornat 150g
  •  
  •  

Mod de preparare

Oul se spumeaza cu zaharul, untul, sarea, nucile se adauga faina si praful de copt se amesteca bine si se da o ora la frigider.
Dupa o ora se imtinde o foaie cu grosimea de 5 mm si se taie cercuri cu diametrul de 5 cm, se coc la 200� timp de 15-20 minute.

Crema. ouale se spumeaza cu zaharul pe abur pana cand devin ca o smantana se adauga ciocolata topita se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma se adauga cacao( eu am pus si putin rom) si crema de galbenuse cate o lingura si se amesteca incontinu.

Se lipesc cate doi biscuiti cu crema, se pune un strat de aprox 6 mm de crema intr-e biscuiti pt ca biscuitit trag umezeala din crema si a doua zi se vor umfla putin iar stratul de crema se va reduce putin.

Eu am pus crema intr-e biscuiti cu ajutorul spritului si a mers mai repede, a aratat mai frumos. Dupa ce s-a zvantat ciocolata eu am pus Islerele in frigider sa se intareasca mai bine crema.

Reteta de islere a fost propusa de Cali pe forum culinar.


Serviti Islerele oricand va e pofta de ceva bun. Puteti umple islerele si cu dulceata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca