Islere cu crema de ciocolata

Retete de iarna.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 180 g unt
  • o lingura mare de smantana
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 30 g unt
  • 180 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam smantana mixand in continuare, apoi nuca macinata si faina. Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora.

Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca, nu foarte subtire si taiem discuri mici. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam discurile de coca in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc usor.

Pentru crema de ciocolata punem toate ingrdientele intr-un vas pe foc. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore, apoi o mixam pana devine o crema pufoasa.

Eu le-am umplut cu crema de ciocolata si cu gem. Le-am servit pudrate cu zahar.

Sunt atat de buneeee.Se topesc in gura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide