Minciunele

Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca toate ingrediente

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 80 g unt/margarina
  • 350 g faina + pentru presarat pe masa
  • 80 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura rom
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar vanilat pentru presarat

Mod de preparare

Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca toate ingredientele, galbenusuri, unt, smantana, rom si se obtine un aluat putin mai moale, care se intinde usor. Daca este prea tare, se mai adauga o lingura de smantana. Se scoate din castron si se framanta pe masa. Aluatul se impacheteaza in folie si se pune la rece.

2.Se intinde cu sucitorul ca o foaie de taitei cu grosimea de cca 3 mm, se taie cu pintenul (ruleta cu margini ondulate) in fasii de 8 – 10 cm lungime, 3 cm latime. Bucatile de aluat se pliaza/se taie dupa preferinta, drept sau pe diagonala. Se poate taia la mijloc si sa se scoata un capat facand o jumatate de nod.

3.Uleiul abundent se incinge intr-o cratita la foc mijlociu, minciunelele se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc, scot pe hartie absorbanta sa se scurga de uleiul de prisos. Se servesc pe farfurie, calde, pudrate cu zahar vanilat, se ofera marmelada.
Alte retete recomandate:

Placinta spanac

Placinta cu carne pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de biscotti italienesti

Intr-una din zile, navigand pe IG, mi-a aparut un filmulet cu un tanar frumusel care ne arata cum se prepara foarte simplu o...

Reteta de biscotti italienesti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca