Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand si la urma faina. Se ame
Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante, apoi se da la rece sa se intareasca (aproximativ 30 min). Se intinde o foaie de 0,5 cm grosime, se taie forme rotunde cu paharul de lichior trecut mereu prin faina sa nu se lipeasca aluatul de el.
Pentru glazura: se bate un albus cu zahaul pudra si zeama de lamaie pana devine ca o smantana groasa. Se pun rondelele in tava tapetata cu hartie pentru copt, se ung apoi rondelele cu glazura punand cu lingurita cate putin deasupra fiecareia. Se dau la cuptor si se coc la foc foarte mic ca sa ramana culoarea deschisa. Cand sunt reci se lipesc cate doua cu gem.
Se servesc la desert.
Alte retete de prajituri recomandate:
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti