Nuci

Retete de iarna

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr untura
  • 600 gr faina
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 biscuiti
  • 200 gr nuca
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 100 gr ciocolata topita
  • 70 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Ajutor: 1 forma nuci sau un aparat de facut nuci

Mod de preparare

Din ingredientele de aluat, se face un aluat fraged. Se fac bilute mici pentru a le putea pune in forma. Ies cam 160-170 de jumatati de nuci.

Pentru crema maruntim biscuitii, adaugam nuca prajita si macinata (pentru un gust mai bun o prajesti putin), esenta de rom, zaharul pudra, cacaua, ciocolata topita si laptele la final. Se amesteca bine pana iese o crema cremoasa.

Bilutele se pun in forma de nuci si se fac pe ochiul de la aragaz. Cam in 2 minute se face o tura. Dupa ce facem cojile de nuci, le umplem cu crema si le pudram cu zahar pudra. Aceste coji le putem face si aparatul de facut nuci (vezi poze).

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de macese

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de...

Gem de macese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii