Nuci

Retete de iarna

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr untura
  • 600 gr faina
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 biscuiti
  • 200 gr nuca
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 100 gr ciocolata topita
  • 70 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Ajutor: 1 forma nuci sau un aparat de facut nuci

Mod de preparare

Din ingredientele de aluat, se face un aluat fraged. Se fac bilute mici pentru a le putea pune in forma. Ies cam 160-170 de jumatati de nuci.

Pentru crema maruntim biscuitii, adaugam nuca prajita si macinata (pentru un gust mai bun o prajesti putin), esenta de rom, zaharul pudra, cacaua, ciocolata topita si laptele la final. Se amesteca bine pana iese o crema cremoasa.

Bilutele se pun in forma de nuci si se fac pe ochiul de la aragaz. Cam in 2 minute se face o tura. Dupa ce facem cojile de nuci, le umplem cu crema si le pudram cu zahar pudra. Aceste coji le putem face si aparatul de facut nuci (vezi poze).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide