Ochelari

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat frantuzesc
  • Pentru 200 g aluat:
  • 3 linguri zahar pudra
  • un sirop din 1/2 dl apa
  • 150 g zahar si
  • o lingurita glucoza.

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata. Se presara cu zahar, se patureste in trei, asa cum s-a aratat la aluatul frantuzesc. Se repeta inca o data aceasta operatie presarand si de data aceasta foaia cu zahar. Se intinde din nou foaia patrata, se intorc de doua ori inauntru marginile, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foaiei. Cele doua parti se intorc apoi una peste cealalta, ca si sum s-ar inchide o carte. Aluatul astfel impaturit se taie in fasii late de 1 cm, care se asaza pe tava cu taietura in sus. Intre prajituri se lasa loc, ca sa aiba unde creste. Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, se intorc pe cealalta, ca sa nu se arda zaharul. Intre timp se face un sirop potrivit de legat, din apa, zahar si glucoza. Cand pesmetii sunt gata, se introduc pe rand in siropul fierbinte si se scot imediat.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu faina integrala si mei

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu...

Paine cu faina integrala si mei
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa