Pentru oua de Paste crocante albusurile se bat cu 180 gr zahar, iar bezeaua obtinuta se da la rece. Separat, se bat galbenusurile cu 120 gr zahar.
Pentru oua de Paste crocante albusurile se bat cu 180 gr zahar, iar bezeaua obtinuta se da la rece. Separat, se bat galbenusurile cu 120 gr zahar in bain-marie cca 3 minute. Se inglobeaza faina si doua treimi din compozitie de bezea de la frigider. Se adauga restul de bezea si se inglobeaza. Se asaza apoi compozitia intr-un sprit si se spriteaza cca 40 de fursecuri in forma de oua, de 6 cm lungime, pe tavi tapetate cu hartie de copt. Se coc la cuptor 12-15 minute, pana se rumenesc. Se scot si se lasa la racit. Intre timp se topeste ciocolata in bain-marie si se lasa la racit putin. Se bate frisca si se inglobeaza in ciocolata racita, apoi se da la rece. Se asaza crema de ciocolata intr-un sprit prevazut cu forma mica. Se spriteaza ciocolata pe fata neteda de la 20 de fursecuri, apoi se asaza deasupra cate un fursec fara crema. Se lasa la frigider 2 oua. Pentru ornat se prepara o glazura din 2 linguri zahar pudra si cateva picaturi suc de lamaie. Se lipesc floricele de zahar pe fursecuri.
Ouale de Paste crocante se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.
M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...
Chiftelute din somonOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj