Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu crema de ciocolata este un desert delicioa si simplu.Pentru a pregati reteta papanasi cu crema de ciocolata puteti sa cumparati crema de ciocolata sa folositi inghetata de ciocolata sau cel mai bine sa faceti voi crema.
Intr-un vas, se mixeaza praful pentru papanasi impreuna cu branza dulce si apa. Adaugam coaja de lamaie rasa fin si margarina. Se amesteca cu mixerul 5 minute pana se obtine o pasta densa si omogena. Se cerna faina pe un blat si se rastoarna compozitia de papanasi. Se trec mainile prin faina, inainte de modelarea aluatului,altfel aluatul se lipeste de maini. Se ia o lingura din aluat si se formeaza bile din aluat de 2 dimensiuni: 1-2 cm pentru capac si 5-6 cm pentru papanasi. Bilelor de dimensiuni mai mari se turtesc putin intre maini si cu degetul se face o adancitura in mijloc formand papanasii sub forma de inele. Incingem uleiul pentru prajit, doar cand am terminat de modelat papanasii. Papanasii formati se prajesc in ulei bine incins la foc mediu pe ambele parti, ei trebuie sa "inoate" in ulei ! Ii scoatem si ii punem la scurs de ulei, pe un servetel de hartie.
Papanasii se servesc cu crema de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii