Pesmeciori cu migdale

Faina se amesteca impreuna cu migdalele maruntite, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Se framanta aluatul bine si se lasa la rece. Se intinde

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 175 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 125 gr migdale

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu migdalele maruntite, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Se framanta aluatul bine si se lasa la rece. Se intinde cu sucitorul o foaie potrivit de subtire si se decupeaza pesmeti ovali sau rotunzi. Se ung cu un ou batut, iar deasupra se asaza cate o jumatate de migdala, dupa care se pun intr-o tava. Aceasta se introduce in cuptorul cald si se lasa pesmetii sa se coaca.


Se servesc cu lapte.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Papanasi fierti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...