Pesmeti

Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga alternativ faina si ouale, apoi stafidele, amestecandu-se mereu. Nu e recomandat sa se f

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar pudra
  • 25 gr. stafide
  • 200 gr. faina
  • 4 oua

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga alternativ faina si ouale, apoi stafidele, amestecandu-se mereu. Nu e recomandat sa se foloseasca un mixer pentru ca daca se amesteca prea mult coca se intareste. Se pune intr-o tava unsa cate o lingurita din aceasta coca, asezandu-se la distante mai mari unele de altele, ca sa nu se lipeasca. Se coc la foc potrivit.
Avantajul acestei retete este ca pesmetii se pot pastra mai mult timp intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte gustosi alaturi de creme si inghetate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...