Pesmeti

Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga alternativ faina si ouale, apoi stafidele, amestecandu-se mereu. Nu e recomandat sa se f

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar pudra
  • 25 gr. stafide
  • 200 gr. faina
  • 4 oua

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga alternativ faina si ouale, apoi stafidele, amestecandu-se mereu. Nu e recomandat sa se foloseasca un mixer pentru ca daca se amesteca prea mult coca se intareste. Se pune intr-o tava unsa cate o lingurita din aceasta coca, asezandu-se la distante mai mari unele de altele, ca sa nu se lipeasca. Se coc la foc potrivit.
Avantajul acestei retete este ca pesmetii se pot pastra mai mult timp intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte gustosi alaturi de creme si inghetate.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa