Pesmeti cu migdale

Se amesteca zaharul cu migdalele maruntite si li se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si putina sare. In compozitie se toarna in ploaie faina si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr migdale
  • 150 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 40 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu migdalele maruntite si li se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si putina sare. In compozitie se toarna in ploaie faina si se framanta un aluat care mai apoi se lasa aproximativ o ora la rece. Se intinde o foaie si se decupeaza pesmeti ovali. Acestia se ung cu ou iar deasupra se asaza cate o jumatate migdala. Se da tava la cuptorul incins si se lasa pesmetii la copt.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...