Piscoturi

Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie. Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 280 gr. zahar pudra
  • 300 gr. faina
  • 1 pahar nuci
  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie.

Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2 castroane Galbenusurile cu 160 gr zahar pudra si albusurile cu 120 gr zahar pudra.

Bateti-le bine (cu mixerul), pe fiecare separat (eu am mixat intai albusurile cu zaharul, apoi am mutat mixerul in castronul cu galbenusuri si zahar.

Intr-un castron mai mare mutam cele 2 compozitii impreuna

mixam bine de tot.

Si pe urma scria in reteta sa pui cu spritul , bastoane din compozitie, de 8 cm... mie nu mi-a placut ideea asa ca am pregatit in plus: nuci rupte bucati( cu mana), cam un pahar mare si o ciocolata neagra de 100 gr.

Am rasturnat toata compozitia finala intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, si pe deasupra am imprastiat peste tot nuci.

Am bagat tava la cuptor pt 20-25 min. la 175 grade. Va dati seama ca e gata cand devine auriu aluatul si evident verificati cu o scobitoare.

Scoateti foaia afara, o taiati, mutati bucatile taiate pe niste folii de aluminiu sau hartie, etc

Dupa ce topiti ciocolata la bain-marie, o puneti intr-un sprit, punga, si treceti frumos si elegant peste piscoturi.


Pofta buna!

Reteta Piscoturi a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu piscoturi : Prajitura musuroi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...