Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie. Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2
Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie.
Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2 castroane Galbenusurile cu 160 gr zahar pudra si albusurile cu 120 gr zahar pudra.
Bateti-le bine (cu mixerul), pe fiecare separat (eu am mixat intai albusurile cu zaharul, apoi am mutat mixerul in castronul cu galbenusuri si zahar.
Intr-un castron mai mare mutam cele 2 compozitii impreuna
mixam bine de tot.
Si pe urma scria in reteta sa pui cu spritul , bastoane din compozitie, de 8 cm... mie nu mi-a placut ideea asa ca am pregatit in plus: nuci rupte bucati( cu mana), cam un pahar mare si o ciocolata neagra de 100 gr.
Am rasturnat toata compozitia finala intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, si pe deasupra am imprastiat peste tot nuci.
Am bagat tava la cuptor pt 20-25 min. la 175 grade. Va dati seama ca e gata cand devine auriu aluatul si evident verificati cu o scobitoare.
Scoateti foaia afara, o taiati, mutati bucatile taiate pe niste folii de aluminiu sau hartie, etc
Dupa ce topiti ciocolata la bain-marie, o puneti intr-un sprit, punga, si treceti frumos si elegant peste piscoturi.
Pofta buna!
Reteta Piscoturi a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu piscoturi : Prajitura musuroi
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa