Piscoturi

Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie. Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 280 gr. zahar pudra
  • 300 gr. faina
  • 1 pahar nuci
  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie.

Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2 castroane Galbenusurile cu 160 gr zahar pudra si albusurile cu 120 gr zahar pudra.

Bateti-le bine (cu mixerul), pe fiecare separat (eu am mixat intai albusurile cu zaharul, apoi am mutat mixerul in castronul cu galbenusuri si zahar.

Intr-un castron mai mare mutam cele 2 compozitii impreuna

mixam bine de tot.

Si pe urma scria in reteta sa pui cu spritul , bastoane din compozitie, de 8 cm... mie nu mi-a placut ideea asa ca am pregatit in plus: nuci rupte bucati( cu mana), cam un pahar mare si o ciocolata neagra de 100 gr.

Am rasturnat toata compozitia finala intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, si pe deasupra am imprastiat peste tot nuci.

Am bagat tava la cuptor pt 20-25 min. la 175 grade. Va dati seama ca e gata cand devine auriu aluatul si evident verificati cu o scobitoare.

Scoateti foaia afara, o taiati, mutati bucatile taiate pe niste folii de aluminiu sau hartie, etc

Dupa ce topiti ciocolata la bain-marie, o puneti intr-un sprit, punga, si treceti frumos si elegant peste piscoturi.


Pofta buna!

Reteta Piscoturi a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu piscoturi : Prajitura musuroi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!